top of page

Eugen Indjic i Århus Musikhus


Eugen Indjic spiller i Århus Musikhus d 31. marts 2016.

Det er en stor glæde og ære for Klaverskolen Gradus at vi igen

kan præsentere den fransk- amerikanske mesterpianist Eugen Indjic i Århus.

Hans optræden ved Gradus/Aarhus international Piano festival i juni 2013 vakte stor begejstring fra såvel publikum som anmeldere.

Nu har vi så chancen for igen at opleve denne verdenspianist i Århus. Denne gang i et rent Chopinprogram og i den flotte Symfoniske sal.

Billetsalget er i fuld gang og man kan læse mere her:

Det endelige program fremgår af teksten nedenfor.

“A world-class pianist of rare musical and artistic perfection”... Arthur Rubinstein

”My word of honour, never have I heard Chopin with such intense ardour, such interiority. Miraculous pianist indeed!” Paris, Le Figaro

Eugen Indjic regnes for en af verdens absolut bedste Chopinfortolkere. Hans unikke talent blev kendt, da han som 12-årig for RCA indspillede Beethovens Diabelli-Variationer og året efter var solist i Brahms 2. klaverkoncert med Washington Symphony Orchestra.

Af stor betydning for den unge Indjic blev mødet med en af tidens helt store musikerpersonligheder, Arthur Rubinstein, der blev Indjic’ mentor og ven i mange år.

Indjic har vundet priser ved adskillige store konkurrencer, og har siden optrådt med de førende orkestre under berømte dirigenter som Bernstein, Kubelik og Sanderling.

såsom Carnegie Hall, Queen Elisabeth Hall, the Concertgebouw, Musikverein Wien, Salle Pleyel and Théâtre des Champs-Elysées, Tchaikovsky Hall og La Scala.

Eugen Indjic` koncert ved Aarhus/Gradus International Piano Festival 2013 blev en forrygende succes som Århus Stiftstidendes anmelder Ole Straarup kvitterede for med 6 stjerner. Politiken skrev følgende efter Indjic` koncert i København 2010:

”Sådan var det at opleve en fornem, alt andet end moderne eller effektsøgende Chopin-fortolker. En af dem, der spiller Chopin på den smukke, gammeldags måde, vi næsten har glemt i dag.”

Ved aftenens koncert spiller Eugen Indjic netop værker af Frederic Chopin!

De fire skønne impromptus, mazurkaer opus 50, g-molballaden, den 2. scherzo og ikke mindst b-molsonaten med den berømte sørgemarch.

På gensyn!


Featured Posts
Recent Posts
bottom of page